Get Free Music at www.divine-music.info
Get Free Music at www.divine-music.info

Free Music at divine-music.info


Selasa, 08 Mei 2012

Muhammed'in eşlerinin sayısını

Muhammed'in eşlerinin sayısını | Hz.Muhammed 'in karısının adını - Başlangıçta, Peygamber aile diğerlerinden çok farklı değil. O, Hatice bint Khuwaylid, dul olmuştu zengin bir tüccar ile evlendi. Ona evlenmeden önce Messenger bir ticari keşif yöneticisi Khadijah olarak çalıştı.
O çok seven ve onun ölümüne kadar, sadece tekrar evlenmek Hatice'nin ölümünden sonra Hatice sevdi. Peygamber'in eşi söyledim ne kadar sevdiğini ve ne yazık ki söylemek pek çok hikâye vardır. Muhammed takip Evlilikler birkaç şey tetiklediği ama hiçbiri şehvetten dayanmaktadır. İşte Peygamber ile evlilik kronolojisine göre "Ummahatul-Mu'minīn" isimleri şunlardır:Khodijah Khuwailid RA bint. (556-619 AD)
Durum evli: Dul, iki eşi tarafından terk beri Ebu Haleh Al Tamimy ve Oteaq Almakzomy, yani daha önce öldü. Evlilik Süresi: Mekke'de 595M Yıl zaman Peygamberimiz yaş ve Khodijah 40 yıl 25 yıl. Çocuk: Khodijah ile evliliğini itibaren, Peygamber kız ve erkek çocukların bir dizi vardı.
Ama o (Al-Qosim ve Abdullah) Tüm çocukları ölmüştü. Onun kızı iken: Zainab, Ruqoyyah, Ümmü Gülsüm'ün ve Fâtıma. Önemli gerçek: Khodijah RA kocasının bakanlığı itiraf etmek ilk. Muhammed Khodijah hala hayatta sırasında başka bir kadınla evlenmedi. Khodijah Hazreti Muhammed'in en sevdiği karısıdır.Sauda bint Zam'a Arş.Gör. (596-674 AD)
Durum evli: Habsyah (Habeşistan, Etiyopya) göç yardımcı Sakran bin Amr bin Abdi Şems Widow. Evlilik Süresi: 631M Yıl Sauda 35 yaşındaydı. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Muhammed amacı evlendi dulluk nedeniyle inanamayarak onu kurtarmak oldu. Kurtarıldı değilse kesinlikle RA Sauda aile hala pagan ve yeniden Sauda etkileyecektir.Aişe binti Ebu Bekir RA. (614-678 AD)
Durum evlendi: Kızlar. Peygamber onu evlendiğinde Aişe RA 9-6 arası yaş arası. Ama Ayşe'nin yaş sonrası karışık ettik. Evlilik Süresi: Nübüvvet Şevval yılın onbirinci ayın, o Sauda veya iki yıllık evli ve beş ay önce, Hicret'ten bir yıl sonra.
Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Peygamberimiz Aişe başka bir kız hiç evlenmemiş. Peygamber onu hedef Ebu Bekir (Muhammed öldükten sonra hangi Muhammed'in büyük bir arkadaşı ve ilk halife olan) ile aile ilişkileri yakındır evlendi.Hafsoh RA bint Ömer bin Hattab. (648 607-ila 665 M)
Durum evlendiği zaman: Khunais bin Hudhayfah Bedir Savaşı'nda ölen bir şehit Dul. Evlilik Süresi: Bedir Savaşına üzerinde uzun değildi sonra, 3. yıl AH Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Peygamberimizin onuruna sonra Peygamberimiz sonra ikinci halife Ömer bin Hattab RA öldüğünü, babasının Hafsoh evlendi.Zainab bint Huzeyme Arş.Gör. (595-626 AD)
Durum evlendiği zaman: Uhud Savaşı'nda şehit olarak öldü Abdullah bin Jahsi bir dul. Evlilik Süresi: Hicri 4. yıl. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Zainab RA Peygamberimize 2-3 ay evlendikten sonra öldü.Seleme Hind binti Ebu Ümeyye RA Umm. (599-683 AD)
Durum Evli: Ebu Seleme ile dul eşi, iki oğlu ve iki kız çocuğu bırakarak. Evlilik Süresi: Şevval AH-4 yıl ay. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Muhammed aileleri ve Ümmü Seleme çocukları tutmak için onunla evlenmiştir.Zainab bint bin Royab Jahsyi Arş.Gör. (588 / 561-641 AD)
Durum Evli: Zaid Bin Harithah, Peygamber'in manevi oğlu ile Dul boşanma. Evli Dönemi: ay-5 yıl Dzulqoidah AH. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Zainab Peygamberimizin halasının kızıdır. Muhammed (: 33:37 Kur'an) Allah'ın emriyle evlendiJuwairiyah bint el-Hâris Arş.Gör. (605-670 AD)
Durum evlendiği zaman: İbn Masafeah Safuan Widow. Evlilik süresi: ay Şaban AH-6 yıl. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Juwairiyah RA el-Hâris bin Dhirar, Peygamber öldürmek için komplo vardı Benî Mustalik liderinin kızı, ama fethetmek başardı. Sonra Juwairiyah Thabit bin Qais bin Syimas tarafından düzenlenen savaş esiri, sonra Muhammed tarafından Bailed. Peygamber sonra onu İslam'a halkının kalpleri yumuşatmak için evlendi.Umm Habibah binti Ebu Süfyan Ramlah RA (591-665 AD)
Durum evlendiği zaman: Habsyah yanına taşındı Ubaidillah bin Cahş Widow. Evli Dönemi: ay-7 yıl AH kral Najasy khitbah geçen Muharrom. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Umm Habibah ilk kocası (Ubaidillah) mürtet ve Hıristiyanlar olmak ve Habsyah öldü. Habibbah Umm dinine karşı istiqomah kalır. Peygamberimiz onunla evlenmiştir nedeni onu eğlendirmek ve bu rakam onun için daha iyi bir yedek vermek oldu. Ayrıca, işkence ve Mekke'de şiddetli bir baskıya maruz kalmıştı, çünkü Habashah göç edenler için bir haraç olarak.Shofiyyah bint bin Akhtob Huyay Arş.Gör. (628-672 AD)
Durum evlendiğim zaman: KİNANE isimli dedesinin, Khaibar savaşında öldürülen tanınmış bir Yahudi Dul. Evli Dönemi: AD 628, Hicri-7 yıl. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Hz.Muhammed 'in eşi Safiye bir Yahudi etnik arka planı. Onun kabilesi Müslümanların anlaşmaya bir anlaşma ihlal ettiği için saldırıya uğradı. Safia o zaman tutukluların da dahil olmak üzere. Peygamber İslam'ı eğer onunla evlenmek için söz verdi. Sonra İslam'da girin.Maimunah bint el-Hâris Arş.Gör. (602-681 AD)
Durum Evli: Abd al-Rahman ibn 'Abd al-Uzza Widow. Evlilik Süresi: Dzulqoidah AH-7 yıl. Çocuklar: hayır. Önemli gerçek: Peygamberimiz onunla birbirlerine yardımcı olmuştur ailesi için bir haraç olarak evlendi. Muhammed geldi ve onunla evlenmek istedi kim kendini Maimunah.Mariah Al-Qibthiyah Arş.Gör.
Durum evli: Muqauqis, bir Mısır hükümdarı bir hediye olarak Muhammed köle Hizmetkarı. Evli Dönemi: Muhammed öldü 3 yıl önce. Çocuklar: İbrahim (18 aylıkken öldü).
Inanılmaz Muhammed'in karıları Böyle bir bakış. O Peygamber, her evlilikte güçlü nedenleri olduğu açıktır. Tüm Allah'a ve onun insanların sevgisine dayalı. Biz bütün kötü düşünceleri ve onun hakkında dinsiz bir kışkırtma arınmış olabilir. Amin. Kaynak: http://cara-muhammad.com/tag/janda/

0 komentar:

Posting Komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Powerade Coupons